Incompany mbo-opleidingen in pedagogiek, onderwijs en sociaal werk
Ben je op zoek naar een partner om zij-instromers op te leiden tot medewerker van jouw kinderopvang of school? Of wil je je huidige medewerkers juist stimuleren om zich bij te scholen en verder te ontwikkelen?
Zoek niet verder! Variva Edu Academy is een onafhankelijk opleidingsinstituut en biedt verkorte 1-jarige mbo-opleidingen voor volwassenen vanaf 20 jaar.
Voor iedereen die werkt of wil gaan werken met kinderen, leerlingen en jongeren hebben we een oplossing in de vorm van een passende deeltijdopleiding.
We bieden mbo-opleidingen in:
Zorg en Welzijn
Helpende Zorg en Welzijn mbo-niveau 2
Kinderopvang
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang mbo-niveau 3
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker mbo-niveau 4
Pedagogisch Coach en Beleidsmedewerker mbo 4 plus / hbo
Manager in de Kinderopvang mbo 4 plus / hbo
Onderwijs
Onderwijsassistent mbo-niveau 4
Leraarondersteuner mbo 4 plus / hbo
Sociaal Werk
Sociaal Werk mbo-niveau 4
Daarnaast bieden we ook diverse bijscholingen voor het leven lang ontwikkelen van professionals. Of je nu nieuwe of bestaande medewerkers wil ondersteunen in hun ontwikkeling, wij denken graag met je mee hoe je dit in kunt vullen.
Bekijk hier ons aanbod bijscholingen in de kinderopvang.
Bekijk hier ons aanbod bijscholingen in het onderwijs.
Kijk hier voor de bijscholing in sociaal werk.
Ook bieden we 3 trainingen voor Pedagogisch Conciërge. De trainingen duren 1 werkdag. Ze zijn los te volgen, of in een reeks achter elkaar.
- Pedagogisch Conciërge 1 focust op Communicatie.
- Pedagogisch Conciërge 2 heeft als hoofdthema Gedragsproblemen.
- Pedagogisch Conciërge 3 gaat over Persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling.
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wat zijn de mogelijkheden voor incompany opleiden bij Variva Edu Academy?
Veel organisaties hebben de weg naar Variva Edu Academy gevonden om nieuw personeel op te leiden en snel inzetbaar te maken. De branche is gebaat bij de inzet van kundige gemotiveerde volwassen zij-instromers die snel een nieuwe professionele collega worden!
Bij Variva Edu Academy zijn er 2 mogelijkheden voor incompany opleiden:
1. Leslocatie Variva Edu Academy
Variva Edu Academy verzorgt haar erkende mbo-opleidingen en post-mbo opleidingen op haar locaties in de grote steden. Wij zijn actief in Alkmaar, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Nieuwegein, Rotterdam en Zwolle. Incompany trajecten kunnen hier ook gestart worden.
Je kunt je medewerkers ook mee laten doen aan een van onze reguliere geplande opleidingen. Voor de meeste opleidingen geldt dat er vier startmomenten zijn per jaar. Als het om meerdere medewerkers gaat, kunnen we met jou als werkgever een korting afspreken.
2. Jouw eigen locatie
Daarnaast komen we graag bij jou op locatie als dat gewenst is. We ondersteunen bij selectie, nemen intaketoetsen af en ondersteunen administratief. Kortom, we doen er alles aan om je organisatie zoveel mogelijk te ontzorgen!
Dit kunnen we aanbieden tegen zeer scherpere prijzen. In de samenwerkingsovereenkomst verwerken we een kortingsclausule.
Of je nu kiest voor een van onze leslocaties of de opleiding graag op de eigen locatie laat draaien, we maken altijd een opleiding op maat voor jouw medewerkers.
In overleg nemen we de volgende onderdelen van jouw organisatie mee in het lesprogramma:
- Het beleid
- Het protocol
- De werkwijze
- De observatiemethodiek
Je medewerkers krijgen les van een Variva docent, die korte lijnen heeft met de praktijkopleider(s) van je organisatie. Er is een periodiek overleg tussen de Variva docent en jouw praktijkopleider(s) over de voortgang van de groep.
Vanaf hoeveel medewerkers kun je meedoen aan een incompany traject?
Wij werken zowel met grotere als kleinere organisaties samen. Onze incompany trajecten starten vanaf 15 deelnemers.
Dit hoeven niet per se 15 of meer deelnemers van eenzelfde organisatie te zijn. Weet je bijvoorbeeld van concullega’s dat zij hun medewerkers ook willen opleiden? Dan kunnen we jullie medewerkers samenvoegen en daar een traject op maat voor maken.
Dus heb je momenteel geen 15 leerplekken om een groep te vormen? Vraag naar de mogelijkheden! Wij denken met je mee en kunnen samen in gesprek gaan hoe we toch een incompany traject kunnen starten.
Waarom kies je voor Variva Edu Academy?
- Kiezen voor Variva Edu Academy = kiezen voor kwaliteit
Variva Edu Academy bewaakt de kwaliteit van haar opleidingen nauwgezet. We realiseren ons dat kwaliteit de belangrijkste succesfactor is van de opleiding en de basis is van onze goede naam in het werkveld.
Daarom zijn we trots dat we in 2019 het predicaat GOED hebben ontvangen van de onderwijsinspectie. Bij het vierjaarlijks onderzoek naar de staat van de instelling stelde de inspectie dit predicaat op voor de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.
Ook zijn we een CRKBO geregistreerde instelling, zijn we sinds 2017 lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en beschikken we over het NRTO-keurmerk.
- Verkorte en versnelde trajecten
De opleidingen van Variva worden in verkorte en versnelde trajecten aangeboden. Deze duren maar één jaar, waar een reguliere mbo-opleiding vaak 3-4 jaar duurt. Mocht een medewerker binnen dat jaar nog niet alle onderdelen hebben behaald, dan is een verlenging van een half jaar mogelijk.
Door deze verkorte trajecten leiden we je medewerkers in korte tijd op, waardoor ze snel aan de slag kunnen en de tekorten op de werkvloer kunnen opvangen.
- 20+ jaar ervaring én groeiende
Al 20 jaar worden er door bevlogen docenten professionals opgeleid. We blijven ernaar streven om kwantitatief en kwalitatief te groeien en een nog grotere, positieve bijdrage te leveren aan de sectoren kinderopvang, onderwijs en sociaal werk.
- Praktijkgericht opleiden
Tijdens de deeltijdopleidingen van Variva kunnen je medewerkers rekenen op persoonlijke begeleiding van ervaren docenten. Onze docenten werken zelf ook in het pedagogisch of sociaal werkveld en kennen zo de dagelijkse praktijk. Zo is er in onze opleidingen en bijscholingen een sterk samenspel tussen de student, de docent én de beroepspraktijk. Bij onze incompany trajecten is er ook altijd periodiek overleg tussen de Variva docent en jouw praktijkopleider(s) over de voortgang van de groep.
- Slagingspercentage boven de wettelijke norm
Een ander belangrijk aspect is natuurlijk het slagingspercentage. Met 80% scoren we jaarlijks ruim boven de wettelijke norm.
- Goede prijs-kwaliteit verhouding voor innovatieve opleidingen
De kwaliteit van onze opleidingen wordt voortdurend gemonitord en er vinden regelmatig evaluaties en gesprekken met studenten en oud-studenten plaats. We zijn vooruitstrevend en blijven vernieuwen, voor een eerlijke en transparante prijs. Variva werkt met aanzienlijk lagere tarieven dan andere aanbieders!
Subsidiemogelijkheden praktijkleren mbo
Er zijn steeds meer mogelijkheden om als werkgever subsidie te krijgen voor opleidingstrajecten. Lees er meer over op de pagina Opleiden met subsidie.
In het kort: wil je investeren in de ontwikkeling van je medewerkers? Als werkgever kun je hiervoor subsidie krijgen van de overheid. Dit gaat per individuele student.
De subsidieregeling praktijkleren BBL is van toepassing op onze éénjarige BBL-trajecten.
De subsidieregeling praktijkleren OVO is van toepassing op OVO-trajecten die maximaal 40 weken duren. Daarom is deze subsidie aan te vragen voor onze bijscholingen waarin de student verplicht stage loopt.
Voor beide regelingen geldt: er wordt per praktijk- of leerwerkplaats maximaal € 2.700,- subsidie verstrekt op basis van een fulltime dienstverband. Dit gebeurt achteraf op basis van een korting op de te betalen loonheffing. De organisatie waarbij de student praktijkervaring opdoet moet een erkend leerbedrijf zijn.
Hoe word je een erkend leerbedrijf?
Tijdens een opleiding of bijscholing bij Variva Edu Academy doen studenten altijd praktijkervaring op. Zo leren ze het snelste én kunnen ze al tijdens hun studie vol zelfvertrouwen aan de slag.
Via de zoekfunctie van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kun je checken of je organisatie al een erkend leerbedrijf is.
Is dat nog niet het geval? Kies dan voor je organisatie aanmelden als leerbedrijf. Geef hierbij ook aan dat je organisatie ruimte heeft voor zij-instromers.
Je kunt erkend leerbedrijf zijn voor meerdere niveaus. Afhankelijk van de studenten die je praktijkervaring op wil laten doen, wil je erkend leerbedrijf zijn voor mbo-niveau 2, 3 en/of 4.
Hoeveel uren moet mijn medewerker praktijkervaring opdoen?
Dit ligt aan het type onderwijs dat je medewerker volgt.
-
Werkplek (leerweg BBL): minimaal 760 BPV-uren op jaarbasis (inclusief 150 BPV-uren voor keuzedelen)
Hiervoor moet je voor minimaal 760 uur op jaarbasis (inclusief BPV-uren van de keuzedelen) werkzaam zijn. Dit komt neer op 20 uur werken per week.
Vanuit de CAO kinderopvang geldt voor BBL-ers die in de dagopvang met 0 tot 4 jarigen werken dat je minimaal 20 uur per week werkt. Zie voor verdere informatie de CAO kinderopvang.
- Bij een opleiding in het Overig Onderwijs (OVO): minstens 12 uur stage per week.
Digitaal leren 2.0: een leven lang ontwikkelen!
Variva heeft voor bijscholing trainingen ontwikkeld die digitaal kunnen worden gevolgd, via een e-learning. Tegen uiterst scherpe tarieven bieden wij volledig erkende mbo-bijscholing aan die voldoet aan de eisen van de wet IKK en de taaleis VE.
Medewerkers kunnen individueel een bijscholing volgen, waarbij er ook een financieel voordeel is voor jou als werkgever. En organisaties kunnen bij Variva een abonnement nemen op onbeperkt digitaal leren 2.0. Met andere woorden: een leven lang ontwikkelen, tegen de allerlaagste tarieven én van de hoogste kwaliteit!
Ontwikkelpad kinderopvang: praktijkleren in de bso, gastouderopvang en dagopvang
De personeelskrapte in de branche kinderopvang is groot. Tegelijkertijd zijn er werkzoekenden die graag in deze sector aan de slag willen én groepshulpen die meer willen leren. Voor deze doelgroep is er het Ontwikkelpad, een initiatief van de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK), Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dit is een op maat gemaakt pad dat de mogelijkheden voor mbo-praktijkleren in de kinderopvang inzichtelijk maakt, om instroom, verbreding en doorgroei te bevorderen.
Via het Ontwikkelpad kan een potentiële medewerker zich stapsgewijs ontwikkelen als groepshulp. Hij of zij volgt dan de mbo-2 opleiding Helpende Zorg en Welzijn bij Variva en doet praktijkervaring op bij jouw kinderopvang. Hiermee vergroot je de pool van potentiële medewerkers aanzienlijk. Ook verlaag je met de inzet van groepshulpen de werkdruk bij pedagogisch medewerkers en versterk je zo de kracht van je team.
Vraag in november de subsidie loonkosten groepshulpen aan
Je kunt loonkostensubsidie ontvangen voor een groepshulp in opleiding als je ook de subsidie praktijkleren (voor BBL studenten) of praktijkleren in de derde leerweg (voor OVO studenten) toegewezen hebt gekregen.
Gastouderbureaus kunnen helaas geen gebruikmaken van de subsidie, maar kunnen wel een Ontwikkelpad op maat maken samen met studenten die gastouder willen worden. Ook zij kunnen de mbo-2 opleiding Helpende Zorg en Welzijn volgen.
Sterke samenwerking tussen student, jij als leerbedrijf, en Variva als opleider
Variva Edu Academy is de expert in het opleiden van vakbewame medewerkers in het pedagogisch, didactisch en sociaal werkveld. Dit doen wij in onze deeltijd mbo-opleidingen voor volwassenen. Praktijkgericht leren en persoonlijke begeleiding staan centraal. Onze opleidingen zijn verkort en versneld te volgen. Met de mbo-2 opleiding Helpende Zorg en Welzijn halen studenten in 6 maanden hun diploma.
Meer weten over het Ontwikkelpad en hoe je dit kan inzetten voor jouw medewerkers? Neem gerust contact met ons op.