Bijscholing Algemeen
Met een bijscholing kun je je kennis en vaardigheden binnen je vak uitbreiden. Op deze manier ben je in staat om beter bij te dragen aan de ontwikkeling en ondersteuning van kinderen. Je kunt een bijscholing volgen om je te specialiseren binnen een bepaald beroep. Ook kun je een bijscholing volgen waarmee je met een verouderd/zijdelings verbonden diploma, toch in een bepaalde branche aan de slag kunt gaan. Onderstaand vind je verschillende cursussen en e-learnings die je kunt volgen bij ons.
Expressief Talent
Bijscholing Algemeen
Als je kiest voor de cursus Expressief talent kun je daar verschillende redenen voor hebben. Misschien vind je het heel leuk om op verschillende manieren expressief en creatief bezig te zijn. Of vind je het juist heel belangrijk om dit bij kinderen te stimuleren, maar zeg je van jezelf dat je helemaal niet creatief bent.
Jeugd en Opvoedhulp
Bijscholing Algemeen
Jeugd- en opvoedhulp doet er toe! Dat vinden we met zijn allen. Kijk maar eens naar de uitgebreide berichtgeving in de media over het onderwerp Jeugd- en opvoedhulp. We zien een ontwikkeling waarin kinderen en jongeren met een specifieke begeleidingsbehoefte en/of hulpvraag, langer in het reguliere onderwijs verblijven of binnen de reguliere opvang.
Diversiteit
Bijscholing Algemeen
Diversiteit staat voor verscheidenheid en variatie. Onder diversiteit verstaan we in het kader van deze cursus, die afgeleid is van het MBO keuzedeel, verschillen tussen mensen op basis van culturele achtergrond, sekse, leeftijd, levensovertuiging, leef- of opvoedingsstijl, samenlevingsvorm, seksuele geaardheid, sociaal-maatschappelijke positie, het al dan niet hebben van een beperking of gedragsprobleem, of welk ander verschil dan ook.
Gezonde leefstijl
Bijscholing Algemeen
De laatste tijd is er veel aandacht voor een gezonde leefstijl bij kinderen. Niet zo gek, want jong geleerd is oud gedaan! Kinderen die voldoende bewegen en gezond eten hebben een grotere kans om op te groeien tot gezonde volwassenen dan kinderen die dat niet doen.
Bijscholing Algemeen
Verdieping, verbreding en verdere professionalisering
Wij bieden ook bijscholing voor EHBO, BHV en preventiemedewerker aan. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Meer informatie?
Heb je interesse in een van onze bijscholingen? Je kunt via onderstaand formulier contact met ons opnemen.
FAQ
Moet ik stage lopen of werken bij een erkend leerbedrijf?
Bij iedere bijscholing staat of praktijkervaring opdoen verplicht of aanbevolen is. Je stageplek of werkplek moet altijd beschikken over een erkenning. Je kunt op www.stagemarkt.nl zien of het leerbedrijf erkend is. (Uitgezonderd: de cursussen Nederlands 3F). Openstaande vacatures voor leerkwerkplekken kun je ook zien op de pagina over leerwerkplekken.
Hoe lang duurt een bijscholing?
De studieduur is flexibel. Dit ligt aan de snelheid waarmee de e-learning en de opdrachten worden doorlopen. Zie hiervoor ook het kopje ‘studiebelasting’ bij de betreffende bijscholing.
Wordt mijn bijscholing afgesloten met een examen?
Dit verschilt per bijscholing. Zie het kopje ‘studiebelasting’ of ‘examinering’ bij de betreffende bijscholing.
Krijg ik begeleiding van een docent?
Bij de bijscholing Nederlands 3F (mondeling) volg je een digitale les die wordt verzorgd door een docent Nederlands.
De bijscholing Ontwikkelingsgericht werken in de VVE volg je onder begeleiding van een docent.
Bij andere bijscholingen is er geen begeleiding van een docent.
Kan ik meteen starten?
Bij bijna alle bijscholingen kun je starten zodra je toegang hebt tot de e-learning.
Alleen bij Nederlands 3F: kinderopvang (mondeling) is de start afhankelijk van voldoende deelnemers. Doorgaans start er iedere 2 á 3 maanden een nieuwe groep.
Wordt de gehele bijscholing online verzorgd?
De bijscholingen met e-learning zijn geheel online te volgen. Een eventueel praktijkexamen voer je uit op je stage- of werkplek.
De examens Nederlands (mondeling, schrijven en/of lezen) leg je ook online af.
Welke bijscholingen zijn van belang voor de wet IKK en/of cao Kinderopvang?
Werken met baby’s:
De bijscholing voldoet aan de eisen van de wet IKK en cao Kinderopvang (FCB).
Ontwikkelingsgericht werken in de VVE:
Ontwikkelingsgericht werken in de VVE is een MBO-keuzedeel en, in combinatie met je opleiding Pedagogisch Medewerker (of een oud- vergelijkbaar diploma), kwalificeert je dit als basis-VVE vaardig en voldoet aan de eisen die de CAO Kinderopvang stelt.
Let op: je Nederlands betreft op de onderdelen lezen – luisteren, spreken en gesprekken, tenminste niveau 3F. Beschik je niet over dit niveau, dan kan deze bijscholing worden gevolgd in combinatie met een bijscholing Nederlands 3F voor het betreffende onderdeel.
Nederlands 3F Kinderopvang:
Variva is een erkende MBO instelling en het certificaat voldoet aan de eisen van de wet IKK.